Felhívás konferencia hozzászólásra

Az “Európai Uniós fejlesztések a magyarországi természettudományos oktatás-nevelés területén” konferencia második napján (november 14-én) délutánra szekció beszélgetéseket tervezünk.

A szekciókban párbeszédet szeretnénk kezdeményezni fontos témákról, és ehhez kérjük hozzájárulásukat előadások, hozzászólások formájában.

Azt szeretnénk, ha az adott témában minél sokoldalúbb, átfogóbb kép rajzolódna ki, ami inspirálná és együttműködésre bátorítaná a résztvevőket.

Ezért felkérjük Önöket, hogy jelentkezzenek rövid előadással, hozzászólással a megnevezett témákban. Ezek alapesetben 5 percesek lehetnek, de a beérkezett javaslatok alapján ez alakulhat. Elképzelhető a szekciók átrendezése vagy új téma bekerülése is a javaslatok alapján.

Kérjük tartsák szem előt, hogy ezek a felszólalások elsősorban reflektívek, informítívak,  gondolatébresztőek legyenek, mint sem egy-egy téma részletes kifejtései.

Az alábbiakban a tervezett szekciókat soroljuk fel, néhány lehetséges hozzászólás témával. Azt gondoljuk, hogy a megvalósult fejlesztések projektgazdái, akár diáklaborok, akár felsőoktatási intézmények vagy más szervezetek, szakemberek, szinte minden témában bőséges megosztható tapasztalattal rendelkezhetnek.

  • A természettudományos pedagógusképzés gazdagítása

Például: A megvalósult fejlesztések, projektek hogyan épültek vagy épülhetnének be a pedagógusképzésbe? 

  • „Digitális beszéd” a természettudományok oktatásában

Például: Újabb példák a digitalizáció megjelenésére a természettudományos oktatásban, a pl. a diáklaborok profilfejlesztésének lehetőségei

  • Jó gyakorlatok az MTMI pályaorientáció területén

Például: A pályaorientációs projektek fenntartható vagy tovább alakítható gyakorlatai

  • Intézmények-Hálózatok-Modellek-Működés-Fenntarthatóság

Például: A megvalósult projektek fenntartásának, hálózatosodásának kérdései, lehetőségek, jó gyakorlatok a továbblépésre. Együttműködés az iparral, vállalkozásokkal.

  • Természettudományos tehetséggondozás

Például: Megvalósult vagy tervezett tehetséggondozási projektek bemutatása

  • Egyéb, pl. alkalmazott módszertanok, próbálkozások, innovációk, vagy a fentiekbe nem egyértelműen besorolható, Önök által fontosnak tartott témák

Például: Innovatív gyakorlatok a fejlesztésekkel érintett intézményekben – akár módszertani, akár együttműködési vagy más példák

Kérjük, az alábbi űrlapon jelezze bekapcsolódási szándékát. Tartalmi kérdésekben az office@diaklabor.hu vagy a +36 30 6190986 telefonszámon kaphat segítséget.

A szekcióelőadások űrlapját itt nyithatja meg.

Mikulás Domonkos

Magyarországi Diáklaborok Egyesülete 

https://forms.gle/wLoXRuarigF4C62B6